Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 punten nodig. Deze punten kunnen bijvoorbeeld worden verkregen door deelname aan:

 

Seminars

Lezingen

Workshops

Trainingen

Opleidingen

Congressen

Beurzen

Educatie (laten) registreren

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

 • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €106 per persoon per jaar.
 • Voor andere uitvaartverzorgers: €153,70 per persoon per jaar. (prijspeil 2022)

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.

 

Uitvaartverzorgers die het examen hebben behaald ontvangen een e-mail met betrekking tot het registreren van hun PE-punten. Heb je geen mail ontvangen, neem dan contact met ons op via info@navu.nl en verstrek ons je persoonlijke e-mailadres. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor de klantportal.

 

Met ingang van 1 januari 2023 wordt het voor alle ervaren uitvaartverzorgers die voldoen aan de eisen mogelijk om zich te laten registreren in het Register Uitvaartverzorgers. Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben en werken als zzp-er of bij een uitvaartonderneming die niet het keurmerk heeft, kunnen zich melden bij SKU voor inschrijving. Aanmelden kan, naast het NaVU diploma, nu ook met het bewijsdocument instroomregeling.

 

Bekijk de aanmeldprocedure bij SKU

PE-punten halen (kandidaten)

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc.

 

Je PE-punten en activiteiten kun je zelf registreren in de klantportal. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

 

Alle informatie over het behalen van PE-punten hebben we gebundeld in een handige Infogids PE-punten behalen. Hierin vind je onder andere meer over:

 • Het PE-punten systeem
 • Voorbeelden van PE-activiteiten
 • Attentiepunten
 • De klantportal
 • Het registreren van PE-punten
 • Het PE-reglement

 

Bekijk infogids PE-punten behalen

PE-punten aanbieden (opleiders)

PE-punten worden aangeboden door verschillende opleidingsinstituten (zowel gericht op de uitvaartbranche als algemene opleidingsinstituten). Heb jij trainingen, opleidingen of activiteiten waarvan je denkt dat deze passend zijn bij het NaVU examen? Vul dan het aanmeldformulier in en mail deze naar info@navu.nl.

 

Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingevuld wordt deze beoordeeld door onze Commissie van Deskundigen. Als jouw training, opleiding of activiteit voldoet aan de eisen, dan krijg je bericht van goedkeuring. De kosten voor iedere accreditatie bedragen €104,60. Jouw voordeel is uiteraard dat je in beeld wordt gebracht bij onze doelgroep waardoor je meer kandidaten werft voor je opleidingsaanbod.

 

Wil je meer info over het aanmelden van jouw opleiding? Alle informatie over het aanbieden van PE-punten hebben we gebundeld in een handige ‘Infogids PE-punten aanbieden’. Hierin vind je onder andere meer over:

 • Educatie aanbieden
 • De essentie
 • Uitgangspunten voor accreditatie
 • Het PE-reglement

 

Bekijk infogids PE-punten aanbieden

Veelgestelde vragen

Wat houdt permanente educatie in?

Met Permanente Educatie bevorderen uitvaartverzorgers hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied. De branche is tenslotte altijd in ontwikkeling! Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 PE-punten nodig.

Wat zijn PE-punten?

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 PE-punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc. Bekijk het volledige activiteitenaanbod hier! Je PE-punten en activiteiten kun je zelf registreren in de klantportal. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

Kan ik mijn PE-activiteiten registreren?

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

 • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €100 per persoon per jaar.
 • Voor andere uitvaartverzorgers: €145 per persoon per jaar

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.

Het register en alle informatie over het SKU vindt je op https://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/

 

 

 

Hoe registreer ik mijn PE-punten?

Je PE-punten kun je registreren in de klantportal. Hoe je dat precies doet vind je in de infogids Permanente Educatie!