Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 punten nodig. Deze punten kunnen bijvoorbeeld worden verkregen door deelname aan:

 

Seminars

Lezingen

Workshops

Trainingen

Opleidingen

Congressen

Beurzen

Educatie (laten) registreren

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

  • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €106 per persoon per jaar.
  • Voor andere uitvaartverzorgers: €153,70 per persoon per jaar. (prijspeil 2022)

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.

 

Met ingang van 1 januari 2023 wordt het voor alle ervaren uitvaartverzorgers die voldoen aan de eisen mogelijk om zich te laten registreren in het Register Uitvaartverzorgers. Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben en werken als zzp-er of bij een uitvaartonderneming die niet het keurmerk heeft, kunnen zich melden bij SKU voor inschrijving. Aanmelden kan, naast het NaVU diploma, nu ook met het bewijsdocument instroomregeling.

 

Bekijk de aanmeldprocedure bij SKU

PE-punten halen (kandidaten)

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc.

 

Je PE-punten worden geregistreerd in je eigen portal van PE-online. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

 

Meer informatie over PE-punten behalen vind je op de overzichtspagina!

 

PE-punten behalen

PE-punten aanbieden (opleiders)

PE-punten kunnen worden aangeboden door verschillende opleidingsinstituten (zowel specifiek gericht op de uitvaartbranche als algemene opleidingen). Heb je trainingen, opleidingen of activiteiten waarvan je denkt dat deze passend kunnen zijn voor de permanente educatie van een uitvaartverzorger? Meld deze dan aan voor accreditatie.

 

Meer informatie over PE-punten aanbieden vind je op de overzichtspagina!

 

PE-punten aanbieden

Veelgestelde vragen

Wat houdt permanente educatie in?

Met Permanente Educatie bevorderen uitvaartverzorgers hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied. De branche is tenslotte altijd in ontwikkeling! Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 PE-punten nodig.

Wat zijn PE-punten?

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 PE-punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc. Bekijk het volledige activiteitenaanbod hier! Je PE-punten en activiteiten kun je zelf registreren in de klantportal. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

Kan ik mijn PE-activiteiten registreren?

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

  • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €100 per persoon per jaar.
  • Voor andere uitvaartverzorgers: €145 per persoon per jaar

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.

Het register en alle informatie over het SKU vindt je op https://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/

 

 

 

Hoe registreer ik mijn PE-punten?

Je PE-punten kun je registreren in de klantportal. Hoe je dat precies doet vind je in de infogids Permanente Educatie!

Hoe kan ik op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Check regelmatig onze website of volg ons op LinkedIn!