Aanmelden voor de praktijkstage

Aanmelden voor de praktijkstage? Dat kan zo:

  • Je meldt je aan via onderstaande knop
  • Je ontvangt een bevestigingsmail van de aanmelding met de factuur
  • Je betaalt de factuur
  • Je gaat aan de slag met je praktijkstage en de bijbehorende verslaggeving
  • Je verstuurt je eindverslag naar NaVU
  • Je ontvangt een beoordeling van je eindverslag per e-mail. Dit duurt gemiddeld 6 weken!

 

Aanmelden praktijkstage

Verkort traject

Heb je de afgelopen 2 jaar (of langer) aantoonbare werkervaring opgedaan als uitvaartverzorger bij een uitvaartorganisatie? Dan kun je in aanmerking komen voor het verkorte stageverslag. Meer info hierover lees je in de Infogids Praktijkstage.

 

Indien je in aanmerking komt voor het verkorte stagetraject, dan dien je door middel van een werkgeversverklaring, kopie arbeidsovereenkomst of kopie aanstellingsbrief aan te kunnen tonen dat je sinds minimaal 2 jaar (of eerder) een aanstelling hebt gekregen. Deze kun je aanleveren per email (info@navu.nl) ter beoordeling.

 

Daarnaast dien je voldoende werkervaring aantoonbaar te maken. Dit betekent dat je gedurende 2 jaar minimaal 20 complete uitvaarten (20x regelgesprek én 20x de uitvaartdiensten) per jaar verzorgd dient te hebben. Ook dit moet aantoonbaar gemaakt worden. Dit kan o.a. door: – Officiële ondertekende verklaring door je onderneming waarin de directie verklaart dat je minimaal 20 complete uitvaarten (20x regelgesprek en 20x de uitvaartdiensten) per jaar verzorgd hebt. – Wanneer je een zzp’er bent: opdrachtformulieren van de uitvaarten, of – Facturen van de uitvaarten.

Infogids

Alles over de praktijkstage hebben we gebundeld in een handige ‘Infogids Praktijkstage’. Hierin vind je onder andere meer over:

  • Kennismaking
  • Oriëntatie
  • Evaluatie
  • Beoordeling
  • Eisen aan een praktijkbegeleider

 

Bekijk infogids praktijkstage

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van het vakexamen?

Het Vakexamen Uitvaartzorg heeft als doel het kwaliteitsniveau van de branche een extra impuls te geven en maakt deel uit van een verdere professionalisering van de functie van uitvaartverzorger.

Wat houdt het vakexamen in?

Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Als je als uitvaartverzorger voor beide onderdelen bent geslaagd, krijg je het vakdiploma!

 

Theoretisch examen
De noodzakelijke kennis wordt getoetst door middel van een examen. Het examen wordt afgenomen door een extern examenbureau en kan plaatsvinden in heel Nederland.

 

Praktijkstage
Het praktische deel bestaat uit een stage. Deze stage kun je lopen bij een erkend leerbedrijf.

Aan welke functiecompetenties moet worden voldaan?

Het geheel aan opleidingsuitgangspunten en exameneisen voor toekomstig te registreren uitvaartverzorgers is gebaseerd op eindtermen en functiecompetenties. Je vindt alle functiecompetenties hier!

Welke taken heeft een uitvaartverzorger?

Als uitvaartverzorger ben je verantwoordelijk voor het bespreken, begroten, organiseren en/of het (bege)leiden van uitvaarten.

Wat is de rol van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU)?

Eén van de zes zekerheiden van het Keurmerk Uitvaartzorg is dat de uitvaartorganisatie werkt met bekwaam personeel. Tegen die achtergrond is de ontwikkeling van het vakexamen en register ondergebracht bij SKU en is de Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) opgericht. SKU beheerst zowel het register voor ondernemingen (Keurmerk Uitvaartzorg) als het register voor geregistreerde uitvaartverzorgers.

Wat zijn de kosten voor het vakexamen?

De kosten voor het vakexamen vind je terug in het kostenoverzicht.