PE-punten kunnen worden aangeboden door verschillende opleidingsinstituten (zowel specifiek gericht op de uitvaartbranche als algemene opleidingen). Heb je trainingen, opleidingen of activiteiten waarvan je denkt dat deze passend kunnen zijn voor de permanente educatie van een uitvaartverzorger? Meld deze dan aan voor accreditatie.

PE-online

Voor het accrediteren en registreren van cursussen en bij- en nascholingsactiviteiten maken we vanaf heden gebruik van de applicatie PE-online. Om een nieuwe accreditatieaanvraag in te kunnen dienen, moet je daarvoor geautoriseerd zijn door de NaVU. Heb je al een account voor PE-online (voor bijvoorbeeld andere branches), dan kun je met hetzelfde account inloggen en autorisatie aanvragen. Heb je nog geen account, dan kun je deze hier aanvragen.

 

Account aanvragen

Accreditatie aanvragen

Het indienen van een accreditatieaanvraag verloopt via PE-online. Dit gaat als volgt:

 • Het systeem leidt je door de aanvraag heen en geeft aan welke bijlagen bij de aanvraag toegevoegd moeten worden.
 • Na ontvangst van je accreditatieaanvraag wordt deze door ons gecontroleerd op inhoud en volledigheid. Wanneer er informatie ontbreekt, ontvang je hierover vanzelf bericht via het systeem.
 • De eindbeoordeling wordt uitgevoerd door de Commissie van Deskundigen.
 • Wanneer je aanvraag is goedgekeurd wordt je activiteit toegevoegd aan onze activiteitenagenda.
 • Alle communicatie verloopt via PE-online. Wanneer het systeem nieuwe berichten voor je klaar heeft staan, ontvang je hierover vanzelf bericht.

Presentiegegevens invoeren

Als aanbieder/opleider ben je vanaf heden ook verantwoordelijk voor het invoeren van de presentie (aanwezigheid) van deelnemers in PE-online! Op die manier worden PE-punten automatisch toegekend aan deelnemers. Deze presentie moet binnen 1 maand na dato van de daadwerkelijke scholing verwerkt zijn in het systeem. Let op: om de presentie van deelnemers in te kunnen voeren zijn de volgende gegevens nodig:

 • Achternaam
 • Voorletters
 • SKU/NaVU-registratienummer

Zorg er daarom voor dat je deze gegevens opvraagt in het aanmeldingsformulier voor jouw PE-activiteit! Wil je meer weten over het invoeren van de presentie? Bekijk dan de handleiding.

 

Handleiding PE-online

Infogids PE-punten aanbieden

Wil je meer info over het aanmelden van jouw opleiding? Alle informatie over het aanbieden van PE-punten hebben we gebundeld in een handige ‘Infogids PE-punten aanbieden’. Hierin vind je onder andere meer over:

 

 • Educatie aanbieden
 • De essentie
 • Uitgangspunten voor accreditatie
 • Het PE-reglement

 

Bekijk infogids

 

*De infogidsen over permanente educatie zijn niet actueel. We voorzien deze zo snel mogelijk van een update naar aanleiding van de introductie van PE-online.

Veelgestelde vragen

Wat houdt permanente educatie in?

Met Permanente Educatie bevorderen uitvaartverzorgers hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied. De branche is tenslotte altijd in ontwikkeling! Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 PE-punten nodig.

Wat zijn PE-punten?

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 PE-punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc. Bekijk het volledige activiteitenaanbod hier! Je PE-punten en activiteiten kun je zelf registreren in de klantportal. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

Kan ik mijn PE-activiteiten registreren?

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

 • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €106 per persoon per jaar.
 • Voor andere uitvaartverzorgers: €153,70 per persoon per jaar (prijspeil 2022).

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.  Het register en alle informatie over het SKU vindt je op https://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/

 

 

Hoe registreer ik mijn PE-punten?

Je PE-punten kun je registreren in de klantportal. Hoe je dat precies doet vind je in de infogids Permanente Educatie!