PE-punten worden aangeboden door verschillende opleidingsinstituten (zowel gericht op de uitvaartbranche als algemene opleidingsinstituten). Heb jij trainingen, opleidingen of activiteiten waarvan je denkt dat deze passend zijn bij het NaVU examen? Vul dan het aanmeldformulier in!

 

Aanmelden

Infogids PE-punten aanbieden

Wil je meer info over het aanmelden van jouw opleiding? Alle informatie over het aanbieden van PE-punten hebben we gebundeld in een handige ‘Infogids PE-punten aanbieden’. Hierin vind je onder andere meer over:

 

  • Educatie aanbieden
  • De essentie
  • Uitgangspunten voor accreditatie
  • Het PE-reglement

 

Bekijk infogids

Veelgestelde vragen

Wat houdt permanente educatie in?

Met Permanente Educatie bevorderen uitvaartverzorgers hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied. De branche is tenslotte altijd in ontwikkeling! Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven zijn er iedere drie jaar 60 PE-punten nodig.

Wat zijn PE-punten?

Om in het Register Uitvaartverzorger te blijven, zijn er iedere 3 jaar 60 PE-punten nodig. Na deze 3 jaar start er opnieuw een PE-periode. Je kunt punten behalen door deel te nemen aan activiteiten zoals seminars, lezingen, beurzen etc. Bekijk het volledige activiteitenaanbod hier! Je PE-punten en activiteiten kun je zelf registreren in de klantportal. Door structureel op te hoogte te blijven en het continu verbeteren van je kennis en skills ontstaat er een proces van continu verbeteren.

Kan ik mijn PE-activiteiten registreren?

Uitvaartverzorgers kunnen hun activiteiten op het gebied van permanente educatie registreren. Aan die registratie zijn jaarlijkse kosten verbonden:

  • Voor uitvaartverzorgers die in dienst zijn van een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg: €106 per persoon per jaar.
  • Voor andere uitvaartverzorgers: €153,70 per persoon per jaar (prijspeil 2022).

 

Deze kosten zijn exclusief de kosten van de opleiding zelf. De jaarlijkse registratiekosten voor uitvaartverzorgers die werken bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg worden door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) gefactureerd. Zij draagt deze kosten dan af aan NaVU.  Het register en alle informatie over het SKU vindt je op https://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/

 

 

Hoe registreer ik mijn PE-punten?

Je PE-punten kun je registreren in de klantportal. Hoe je dat precies doet vind je in de infogids Permanente Educatie!