06/04/2023

Nieuw PE-registratiesysteem: PE-online

Will van Roosmalen

De uitvaartbranche is continu in ontwikkeling. De aanwas groeit, zeker sinds het register is opengesteld voor iedereen. Er komen daarnaast regelmatig nieuwe regelingen en activiteiten bij. Ofwel: er is steeds meer te registreren. Zowel voor kandidaten & opleiders als voor NaVU zelf. In het kader van professionaliseren en continu ontwikkelen introduceren we daarom het nieuwe PE-registratiesysteem: PE-online! In het kort: PE-online is een applicatie waarmee we vanaf heden gaan werken om PE te registeren en accrediteren.

PE-online voor kandidaten

Binnen PE-online hebben kandidaten een eigen account. Dit account is persoonsgebonden en hangt vast aan een uniek registratienummer. Inloggen kan met het emailadres welke bekend is bij het SKU. In de portal zelf vinden kandidaten een handig totaaloverzicht van hun voortgang. We zetten een aantal voordelen voor je op een rij:

  • De PE-registratie verloopt (deels) geautomatiseerd. Alleen PE-activiteiten uit categorie 1 moeten handmatig door de kandidaten worden ingediend. PE-punten uit categorie 2 en 3 worden automatisch aan de kandidaat toegekend door de opleiders.
  • Kandidaten hebben zelf de mogelijkheid om toegang aan derden te verlenen om de PE-punten in te kunnen zien.
  • Er komt een activiteitenkalender waarin eenvoudig te zien is wanneer welke trainingen plaatsvinden.
  • De kandidaat kan zich via PE-online rechtstreeks inschrijven bij het instituut.

 

PE-punten behalen

Infogids PE punten behalen

PE-online voor opleiders

Voor het accrediteren en registreren van cursussen en bij- en nascholingsactiviteiten kunnen opleiders vanaf heden ook terecht in PE-online. Met deze nieuwe manier van werken zijn opleiders verantwoordelijk voor het invoeren van de presentie (aanwezigheid) van deelnemers. Op die manier worden de PE-punten automatisch toegekend aan deelnemers. Deze gegevens moeten binnen 1 maand na dato van de daadwerkelijke scholing zijn verwerkt in het systeem. We zetten een aantal voordelen voor je op een rij:

 

  • Het systeem is minder fraudegevoelig.
  • Opleiders kunnen zelf geautoriseerd accreditatie invullen.
  • Cursussen en scholingsactiviteiten komen overzichtelijk in een activiteitenkalender.

 

PE-punten aanbieden

 

NAVU - Praktijkstage

Vragen?

Wil je meer informatie of heb je vragen over PE-online? Bekijk dan de website van PE-online. Heb je vragen voor de NaVU? Stel deze dan uitsluitend via de mail: info@navu.nl