04/03/2024

Wanneer kan je de uitslag van je praktijkstageverslag verwachten?

NaVU - Wendy van de Pol Wendy van de Pol

Regelmatig ontvangen wij de vraag van uitvaartverzorgers “ik heb mijn praktijkstageverslag ingediend, wanneer kan ik de uitslag verwachten?” Of “de 6 weken zijn inmiddels voorbij, waarom duurt het zo lang voor ik de uitslag ontvang?”. In dit artikel geven wij antwoord op deze twee vragen!

Een secuur en tijdrovend werkje

Wellicht is het eerst goed om te weten dat het beoordelen van een praktijkverslag een secuur en tijdrovend werkje is. Elk verslag wordt namelijk van A tot Z gelezen en vervolgens wordt deze getoetst aan de voorwaarden.

  • Zijn er voldoende kenniscompetenties aan bod gekomen?
  • Voldoet het verslag aan de juiste opbouw?
  • Zijn alle opdrachten uitgevoerd?
  • En welke zelfreflecties zijn er ontstaan en benoemd?

Kortom, het neemt tijd in beslag en wij geven daarom altijd aan dat het beoordelen gemiddeld 6 weken zal duren. Soms duurt het iets korter, soms iets langer. Wij vragen hiervoor jouw begrip.

Na de beoordeling

Wanneer er bepaalde opdrachten niet volledig zijn uitgevoerd of omschreven, ontvang je een email met het verzoek om deze aan te vullen. Wanneer je bent geslaagd voor de praktijk, ontvang je een email van de projectmanager. Indien de theorie ook al is behaald, wordt de examencommissie om toestemming verzocht waarna het diploma zal worden verstrekt. Daarmee kun je je aanmelden bij het Keurmerk Uitvaartzorg. Nadat deze registratie is afgerond, mag je jezelf officieel RU noemen en mag je genieten van alle facetten die dit prachtige beroep met zich meebrengt!