21/02/2024

Registratieoverschot PE-punten periode 1

NaVU - Wendy van de Pol Wendy van de Pol

Sinds medio april 2023 maakt NaVU gebruik van PE-Online om de PE-punten en de werkervaring te registreren. De oude administratie is destijds gemigreerd naar PE-Online waarbij het helaas niet is gelukt om een eventueel overschot aan PE-punten automatisch te registreren in de nieuwe PE-periode.

Handmatig toevoegen van PE-punten

In veel gevallen zijn de PE-punten eerder al op verzoek van de RU handmatig toegevoegd aan PE-Online. Maar in veel gevallen ook niet. De afgelopen tijd is NaVU daarom ook bezig geweest met het in kaart brengen van alle RU’s welke nog een aantal punten tegoed hebben uit periode 1. De komende tijd zullen wij deze allemaal toevoegen aan de accounts. Ons streven is om dit voor eind maart 2024 klaar te hebben. In de toekomst zal na de herregistratie een overschot of een tekort aan PE-punten wel automatisch worden meegenomen naar de nieuwe periode.

De regeling

Voor de volledigheid nog even de regeling; iedere RU moet per 3-jaarlijkse periode 60 PE-punten behalen. Wanneer je meer dan 60 PE-punten hebt behaald, dan mag je van het overschot maximaal 12 PE-punten meenemen naar de volgende periode. Heb je minder dan 60 punten, dan volgt er een negatief saldo en dien je deze in te halen in de volgende periode. Verder is het helaas niet toegestaan om eenzelfde training meerdere malen te volgen voor PE-punten, ook niet wanneer dit in verschillende periodes is geweest.

Mochten er nog vragen zijn over dit bericht dan verzoeken wij je vriendelijk om deze te mailen naar info@navu.nl